• A A A

Viderefører Flexx TT

16.12.2015
|
Comments off
|

Ordningen med forbedret TT-tilbud for brukere med særskilte behov, i Østfold kalt Flexx TT, var varslet nedlagt fra nyttår på grunn av manglende finansiering. Nå videreføres ordningen likevel i 2016.

Østfold fylkeskommune ble invitert av Samferdselsdepartementet i 2012 til å delta i prøveprosjektet om forbedret TT-tilbud til brukere med særlige behov. Opprinnelig skulle prosjektet vært avsluttet 31. desember 2014, men fylkeskommunen fikk bevilget midler til ett år ekstra drift.

Flexx TT skulle avsluttes fra og med 1. januar 2016, men er nå reddet i siste sekund. Denne gang er det Transport- og kommunikasjonskomitèen på Stortinget som ønsker at forsøksordningen skal fortsette i Østfold, Nord-Trøndelag og Møre og Romsdal fylkeskommuner frem til ny nasjonal TT-ordning muligens kan etableres i 2016.

Samferdselsdepartementet har varslet at de vil tildele midler frem til sommeren 2016, så Flexx TT fortsetter i første omgang til denne milepælen.

– Vi er svært glade for at Flexx TT muligens kan fortsette frem til  ny nasjonal ordning er på plass. Flexx TT er et transporttilbud som er svært viktig for dem det gjelder, sier leder av samferdselskomiteen, Olav Moe.

Gjennomgå og forbedre TT-tjenesten i Østfold

Samtidig har Samferdselskomiteen vedtatt at det skal settes i gang et arbeid for å gjennomgå og forbedre Transporttjeneste for funksjonshemmede i Østfold, hvor tilbudet også sees i sammenheng med bestillingstilbudet Flexx. Det er nedsatt en arbeidsgruppe med tre representanter fra Samferdselskomiteen. Samferdselsseksjonen vil ivareta sekretærfunksjonen i arbeidsgruppen mens utvalgte kommuner, organisasjoner og transportører inviteres til å delta i en referansegruppe. Arbeidsgruppen legger frem en sak i løpet av våren 2016 med forslag til endringer som vurderes i forbindelse med behandling av økonomiplanen for perioden 2017-20.

– Evalueringen av ordningen i eget fylke vil også trolig kunne være ferdig til sommeren og være et viktig grunnlag for vurderingen av videre TT tilbud, sier Moe.

5 responses on “Viderefører Flexx TT

 1. Helle Holmen sier:

  Jippi, nå ble jeg glad. Flexx TT er ett kjempefint tilbud for oss som ikke kan ta vanlig buss og avlaster familien min mye når de slipper å kjøre meg hver gang jeg skal noe.

 2. Solfrid sier:

  Ja, dette var en tidlig julegave 🙂 Hilsen Solfrid

 3. Hege-Kristin Sætre Groth sier:

  Blir det fortsatt TT Flexx i 2016 eller ikke? Blir helt forvirret av dette her jeg. Mandag fikk jeg kort om at det ikke blir etter 01.01.2016 og nå plutselig dette.

  • Solfrid sier:

   Hei Hege-Kristin. Skjønner godt du blir forvirret av dette, men Flexx TT fortsetter altså allikevel. Vi fikk midler fra Samferdselsdepartementet i siste sekund, så tilbudet fortsetter frem til sommeren i hvertfall. Vi vet ikke hva som skjer etter dette. Hilsen Solfrid

 4. ottar boye dollie sier:

  Dette er jo en gladnyhet..!!
  Så fint at dette TT-tilbudet kan fortsette frem til sommeren – i første rekke- og deretter håpe på at politikerne ser at dette er et viktig tilbud for de som ikke ser noen annen mulighet for å komme seg ut.
  Rullestol-brukere f.eks.er avhengig av at de har politikere som ser behovet for Flexx TT-reiser.
  Noe de sannsynlig har sett, og forlenget tilbudet frem til sommeren 2016.
  Så er det bare å håpe på videre forståelse for dette viktige tilbudet.