• A A A

Trygt hjem for en femtilapp!

25.04.2014
|
Comments off
|

Ikke er det lett å være tenåring, som skal komme seg hjem etter en tur på by`n i helgene, men noe særlig enklere er det heller ikke for tenåringsforeldre, som vil at poden skal komme seg trygt hjem.  Det er jo ikke alltid det passer ”å være i transportbransjen” og kjøre til sentrum for å hente – midt på natta!

Akkurat derfor har vi dratt i gang FLEXX NATT – et tilbud som gjelder natt til lørdag og natt til søndag for ungdom mellom 16- og 24 år. Ordningen har nettopp bysentrum som start – og sluttsted, men er fleksibel og kan ta med personer underveis på kjørestrekningen.

Og prisen – med natt-tillegg og det hele? Ordningen er utviklet for ungdommen og de har jo ikke akkurat flust med penger, så hver passasjer skal betale bare 50 kroner for turen – enten den er kort eller lang. (Ja, for andre også – hvis det er ledig plass…)

For å gi et lite bilde av hvordan ordningen fungerer i praksis, og ikke bare på nett eller papir, har vi fått lov til å gjengi et innlegg ”Fra en tenåringspappa”:

”OK alle Larkollinger. Se her. Sist lørdag skulle vår eldste på kino i moss sammen med en kamerat. Dette var på kvelden og jeg må innrømme at en kjøretur til Moss rundt midnatt av diverse årsaker ikke fristet. Så kom min kjære kone på at hun hadde sett noe om at Larkollen Vel hadde fått igang et busstilbud som gikk natt til Lørdag og Natt til Søndag fra Moss til Larkollen. Vel, jeg fant mailen fra …skolen, som sikkert mange andre Larkollinger har fått, og ringte Nr 03177 (minimum 2 timer før avgang). Da kom jeg til Moss taxi som skrev ned navnet på gutten og telefonnr. hans med beskjed at han måtte være utenfor AMFI senteret ved midnatt. Der sto han alene, og på tiden, da det kom en hyggelig taxisjåfør bort og spurte om det var Lars. Han kjørte så Lars, alene i Taxien, til nærmeste bussholdeplass her på Larkollen. Hvilken fantastisk ordning. Kjære Larkollinger, dette tilbudet må vi bruke. De setter opp kjøretøy etter antall påmeldte. Så er det mange blir det buss, er det 4 eller færre så blir det bil. Blir ikke tilbudet brukt, så mister vi det. Og med utsikt til mye Mossehenting fredag og lørdag kveld utover, så føler jeg en viss angst for at tilbudet skal forsvinne. Så derfor kjære Larkollinger er min oppfordring, benytt dette tilbudet (og takk til Larkollen Vel)”

Hyggelig lesning, ikke sant?

Vi vil bare minne om at det er èn ting å huske på: De som skal bruke ordningen må bestille senest kl. 18.00 på nett og kl. 22.00 på telefon 03177. Bestiller du utenfor ordinære åpningstider, blir du satt over til din lokale transportør.

Det er totalt 9 Flexx natt-linjer i Østfold:

  • Flexx Natt 1 Halden-Aremark
  • Flexx Natt 2 Askim-Skiptvet-Svinndal
  • Flexx Natt 3 Askim-Spydeberg-Hobøl
  • Flexx Natt 4 Askim-Mysen-Rakkestad
  • Flexx Natt 5 Askim-Mysen-Trøgstad
  • Flexx Natt 6 Mysen-Ørje
  • Flexx Natt 7 Moss-Larkollen
  • Flexx Natt 8 Moss-Hobøl-Våler
  • Flexx Natt 9 Halden-Sponvika

Kommentarar er stengt.