• A A A

Slik blir Flex i 2019

19.02.2019
|
Comments off
|

Faste tider

– Ingen kommer til å miste Flex-bussen sin. Men nå kommer Flex-bussen til å gå til faste tider i de områdene hvor man i dag fritt kan bestille Flex innenfor et visst tidsrom, sier Loyd Bodum, trafikkplanlegger for Flex.

Flex betjenes i all hovedsak av et begrenset antall minibusser og drosjer.
– Vi vet at det er mange som i dag opplever lang ventetid når de skal reise med Flex, og det er ofte veldig få passasjerer på turene. Ved å ha faste tidspunkter hvor Flex-bussen går, håper vi å redusere ventetiden og gjøre bussturen mer sosial ved at det er flere passasjerer, fortsetter Bodum.

 

Åpen Flex-tilbudet gjøres om

Åpen Flex markedsføres i dag som fri bestilling fra adresse til adresse, men dette har vist seg vanskelig å få til.

– Det er mange som ønsker å bestille transport til bestemte tider, men som ikke får mulighet til dette siden Flex-bussen allerede er bestilt av andre. Dette fører til frustrasjon og en negativ opplevelse for Flex-brukerne, forteller Solfrid Rød Olsen, prosjektleder for Flex.

For å gjøre tilbudet best mulig, erstattes derfor Åpen Flex med Flex by eller Flex linje, avhengig av hvilken kommune du reiser i.

– Målet er at tilbudet skal bli mye bedre enn i dag, og at vi ikke lover mer enn vi kan holde, sier Rød Olsen.

 

God dialog med kommunene

Endringene planlegges i tett samarbeid med kommunene, slik at terskelen for bruk av Flex senkes så mye som mulig gjennom forenkling og forbedring av tilbudet.

Marker, Eidsberg og Råde er pilotkommuner, og har virkelig tatt eierskap til Flex for å sikre sine innbyggere god, enkel og relevant informasjon 🙂

Oppstart av nye tilbud i Råde, Marker og Eidsberg skjer allerede mandag 4. mars. Dette kan du lese mer om her.

Åpen Flex endres fra 1. april i Rakkestad og fra 1. mai på Hvaler, Aremark og Rømskog.

 

Flex natt fjernes 4. mars

Bruken av Flex natt har vært svært begrenset siden tilbudet ble etablert for 10 år siden, til tross for omfattende markedsføring de siste årene. Noe av årsaken er trolig at bestillingsfristen utløper flere timer før avreise, og at det er vanskelig for ungdom å planlegge hjemreisen så tidlig.

På bakgrunn av dette og fordi hovedmålgruppe for Flex er alders- og uførepensjonister, fjernes Flex natt fra 4. mars.

 

Endret bestillingsfrist

Samtidig med at Flex nå blir enklere å bestille og benytte, så innføres 1 times bestillingsfrist i hele fylket.

Dette er uavhengig av om bestillingen kommer via telefon eller nettsiden.

 

Hvis du ønsker å høre mer om endringene i Flex-tilbudet, kan du ringe Flex på telefon 69 12 54 80 🙂

 

19 responses on “Slik blir Flex i 2019

 1. Liselotte sier:

  Finns det mulighet at Flex bussen Hannestadtunet-Sarpsborg også går til Grålum, der hvor Tune legesenter har flyttet til.
  Ordinær busser går kun annenhver time

  • Aleksander sier:

   Om du ser på bussen via Opstad som et alternativ, så får det buss hver time, sammenlagt med Hannestad.

 2. Solfrid sier:

  Hei Liselotte. Jeg skjønner godt at du ønsker Flex til Grålum, men der finnes det så mange busser, så vi kan dessverre ikke kjøre Flex dit. Men du kan jo ta Flex til bussterminalen og bytte til vanlig buss til Grålum 🙂 Hilsen Solfrid

 3. Christina Malmborn sier:

  Hur ska jeg gå til veie for å bestille flexx nå da? Bor i Eidsberg.

 4. Terje Depui sier:

  Skjer det endringer i Halden , eller blir det som før ?

 5. Nina sier:

  Vil det bli endringer på tilbudet fra Manstad- råde ? Bruker å bestille flexx kl 05..

 6. Oddvar Haukås sier:

  Har dere tenkt på de som er dårlig til bens, må ha hjelp til å bære varer inn i buss og ut igjen? Mange vil slite dersom de må gå til og fra holdeplasser, steder som eks. Rakkestad

  • Solfrid sier:

   Hei Oddvar. Flex vil ha samme høye service som tidligere 🙂 Møteplassene legges så tett at det forhåpentligvis vil bli veldig kort vei for de fleste. Gi oss gjerne beskjed hvis det er ønsker om flere holdeplasser. Hilsen Solfrid

 7. Karl Johan Müller sier:

  Hva med Rygge? Vil Flex kunne kjøre ned til Festelia ? Der er det en del nybygg nå, og bakkene er bratte opp til butikken/ butikker etc for eldre som bor der, og som ikke har bil. Ville vært veldig fint med Flex der!

 8. Er det mulig å få flexx buss til Stikkaåsen?

 9. Solfrid sier:

  Hei Elisabeth. Det er allerede et Flex-tilbud som de som bor på Stikkaåsen kan benytte 🙂 Se mer her: https://ostfold.flexx.no/area/sarpsborg/route/flex-linje718/ eller ring oss gjerne på telefon 69 12 54 80. Hilsen Solfrid

 10. Er det vurdert flex buss i Moss på ruter som ikke kjøres på lørdag ettermiddag og søndag ? Eks. Til Orkerød og Bellevue området ?

  Min mor på 86 år har ikke transporttilbud i helgene i dag .

  • Solfrid sier:

   Hei Grete. Hele busstilbudet i Moss er under vurdering og skal gjennom endringer fra august 2019. Det er i den forbindelse vurdert Flex i flere områder, blant annet på Jeløya, men dette blir opp til fylkespolitikerne å bestemme. Hilsen Solfrid

 11. Alexander sier:

  Hei
  Jeg bor i Svindal, men syns det var litt vanskelig å forstå konseptet. Finnes det oversikt over Flex Linjer? Må man stå ved nordby handel andre torsdag 1630 en gang i mnd? Er det det som er tilbudet? Hvor kan man reise?

  Mvh
  Alexander