• A A A

Refleksdagen 2013

14.10.2013
|
Comments off
|

I år er den nasjonale Refleksdagen torsdag 17. oktober. Refleksdagen arrangeres for 8. gang og målet er å øke bruken av refleks og å få ned antall fotgjengerulykker.

Trygg Trafikk oppfordrer politiet, vegvesenet, fylkeskommuner, kommuner, bedrifter og frivillige organisasjoner til å bidra til å gjøre Refleksdagen kjent, samt markere dagen med ulike aktiviteter, som ved å gi de ansatte reflekser og informasjon om hvor viktig det er at voksne bruker refleks.

Hvert år designer en kunstner refleksene til den nasjonale Refleksdagen. Årets reflekser bør være kjent blant de mange leserne av det populære tegneseriebladet Pondus.

Østfold kollektivtrafikk vil dele ut Pondus og Bjarne reflekser på bussterminalene i Sarpsborg og Fredrikstad. Bussbrukerne både går til og fra og må ofte vente på holdeplasser langs østfoldveiene, og det er derfor viktig å være synlig både for bilistene og av bussjåføren. Det er fortsatt kun registrert en refleksbruk på omlag 20 prosent i Norge, og det er derfor viktig med denne påminnelsen før vinteren kommer. Spesielt siden vi vet at rundt 40 % av alle fotgjengerulykker skjer i mørket, og at refleks reduserer risikoen for å bli påkjørt med hele 85 %!

Les mer om Refleksdagen på Trygg Trafikk sine sider.

Kommentarar er stengt.

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.