• A A A

På 1. klasse - med Flexx

11.04.2014
|
Comments off
|

–          Det er klart det er trivelig å kunne kjøre Edna fra sykehjemmet i Aremark til Strømsfoss for busspris! Ordningen med  fri Flexx gir nettopp muligheter for åpen kjøring, altså uten å måtte tenke tradisjonelle ruter. Jeg blir nesten glad selv, jeg! Vegard Skogli ved Halden Taxi AS stortrives med Flexx.

Han får følge av Jan Sigurd Johansen, som kjører i Sarpsborg og Fredrikstad. Begge kjører de 16-setere, som gir Flexx-brukeren følelse av å kjøre rene limousinen. Bilene er lette å komme inn og ut av. Ja, rett og slett velegnet for eldre, som har et ærend de vil ha utført. Både Skogli og Johansen føler seg nesten som litt privatbilsjåfører.

Ja, for når brukerne ringer og sier at de vil bli hentet på klokkeslett på bestemt sted, blir det unektelig litt herskapelig over det…

–          Vi blir jo godt kjent med brukerne og det blir uten tvil litt privat etter hvert. Jeg er på fornavn med dem og hjelper dem så godt jeg kan. Henter på døra og leverer på døra. Det er klart at hvis du kjører en tur fra Engelsviken i Onsøy til Ullerøy i Skjeberg, så blir det en del koseprat.

–          Vi husker jo alle visa ”En bussjåfør, en bussjåfør…”. Hender det at du tar en trall for dine passasjerer? Så langt er det ikke blitt det, men jeg hjelper til med det som trengs av underholdning. Folk er jo hyggelig og skryter av ordningen, forteller Jan Sigurd Johansen, som har jobbet med kollektivtransport et langt liv. – Nå er jeg pensjonist selv og da er jo Flexx givende for meg også!

De mest aktive Flexx-brukerne er ungdom og eldre, som trenger transport fra og til aktiviteter i områder litt utenfor de helt bynære strøkene. For unge som har vært på by`n på kvelden er Flexx-ordningen en trygg løsning for å komme hjem. Et typisk eksempel på det, er ungdom som skal hjem til områder som Aremark, Isebakke og Sponvika på kveldene i helgene. For eldre og pensjonister, som kanskje ikke lenger har noen bil, er det en nødvendighet for å kunne møte andre.

–          Mange sitter jo alene hjemme hos seg selv, hele uka, og da er det godt å ha noen å snakke med. Vi er flere sjåfører som bytter på Flexx-kjøringa, og alle blir kjent med alle. Hyggelig for oss også, medgir Vegard Skogli.

 En liten solskinnshistorie på tampen:

Hver lørdag er det en gjeng på 15 pensjonister, de fleste kvinner, som plukkes opp på faste steder fra Holtet og innover mot Halden sentrum. De har gjort det til tradisjon å kombinere en bytur med kafèbesøk før de setter seg på bussen, limousinen takk, og blir kjørt tilbake til sine hjemsteder. Da blir det sosialt da, kan Skogli fortelle…..

3 responses on “På 1. klasse – med Flexx

  1. Terje Depui sier:

    Synes Flexx er ett flott tilbud der det er etablert . Bare synd att ikke Idd har samme tilbudet som Aremark og Isebakke . De unge burde få samme muligheten om de bor på Idde siden . Jeg oppfordrer de som bor på de stedene hvor det ikke finnes tilbud for ungdom og si I fra . Husk det er ikke nok å få ett godt tilbud de må brukes også

  2. T.Smerud sier:

    Jeg er så heldig å få lov å Være en av Flexxbussen sjåførene. Kundene våre er av de beste. Alltid fornøyde og glade. De skryter ofte til sine venner og sprer budskapet om Flexxbussen.nn1