• A A A

Oppgradering av Sarpsborg bussterminal

22.06.2017
|
Comments off
|

Denne uken starter anleggsarbeidene på bussterminalen i Sarpsborg sentrum. Bussterminalen har stått mer eller mindre urørt siden den ble bygget i 1999 og vil nå få et realt ansiktsløft.

Totalt skal det brukes 10 millioner kroner på oppgraderingen, som er betalt av fylkeskommunen og Bypakke Nedre Glomma.

 

Ny ventesone og bedre belysning og informasjon

Når oppgraderingen er ferdig, vil det som i dag er spor 1 nærmest inngangen til Storbyen, bli publikumsareal. Her blir det en ventesone med glassfasade ut mot bussene, slik at publikum slipper å vente inne på kjøpesenteret. Sykkelparkeringen vil også komme i ventesonen.

Belysningen og alt det elektriske skal også bytte ut. Det betyr at terminalen vil bli mye lysere og mer tiltalende. Det blir også et kunstinnslag med Sarpefossen som tema.

Informasjonssystemet skiftes også ut, med nye skilter for sporvalg og med sanntidsinformasjon. Hele terminalen vil selvsagt bli universelt utformet, noe den ikke er pr i dag.

Det skal også males og asfalteres på nytt i hele terminalområdet.

 

Byggearbeider i to faser

Oppgraderingen starter uke 25. Halvparten av sporene vil da stenges, og bussene vil måtte kjøre fra andre spor enn normalt.

I første periode vil sporene 1, 2, 3 og 4 være stengt. I neste fase stenges spor 5, 6, 7 og 8 .

Arbeidene er planlagt ferdig til oppstart av høstrutene mandag 21. august.

Her ser du kart over terminalen som viser sporvalg for begge byggefasene. 

Timeekspressen Linje 3 vil i hele perioden ha avgang fra Torget.

 

Vi er tilstede for å hjelpe deg!

Østfold kollektivtrafikk og Nettbuss vil ha personell tilstede ved terminalen i oppstarten av hver fase for å hjelpe deg som skal ut og reise. Spør oss gjerne om du lurer på noe.

Vi oppfordrer alle til å vise smidighet i byggeperioden i sommer, og gleder oss til «ny» bussterminal står klar til høsten 🙂

 

Kommentarar er stengt.