• A A A

Nye Flexx ruter i Sarpsborg og Fredrikstad

8.02.2018
|
Comments off
|

Det nye tilbudet starter 25. juni.

Enklere, raskere og oftere

Det er målet med omleggingen av kollektivsystemet i Østfold, hvor Sarpsborg og Fredrikstad er de første kommunene som får nytt busstilbud. I områder med mindre reisestrømmer etableres det et nett av sekundærruter – skoleruter – og Flexx-ruter.

I Sarpsborg kommer et nytt Flexx linje-tilbud til innbyggerne som bor i Varteig.

Fredrikstad får et omfattende Flexx by-tilbud i sentrum som betjener områdene Kringsjå, Lahellemoen, Holmen, Fjeldberg, St.Hansfjellet, Åsebråten, Bjørndalen, Veidegrenda og Svenskeberget. Tilbudet er foreløpig planlagt tilgjengelig mellom kl 10-14 mandag-fredag og kl 11-14 på lørdag.

I tillegg kommer en rekke Flexx-linjer. Engelsviken-Karlshus er et tilbud i rush i korrespondanse med tog til Oslo med 3 avganger i perioden kl 05-08 og tilsvarende imellom kl 14-17. Kråkerøy-Fredrikstad kjøres utenfor rushtiden og rutetidene for sekundær busslinje med 4 avganger i perioden kl 09-13. Fra Alshuskrysset og til sentrum hentes passasjerer kun på holdeplass.

I Torsnes vil ny Flexx-linje korrespondere med sekundær busslinje og betjene Thorsøveien og områdene etter snuplassen på Holm. Den siste Flexx-linjen går fra Råde til SØ Kalnes og Grålum og kjøres utenfor tidspunktene til linje 400 (regionbuss) og utenfor rushtid. 5 avganger i perioden kl 08-14 og 4 avganger mellom kl 16-20. Mellom SØ Kalnes og Grålum er det stopp kun på holdeplass.

Du kan lese mer om det nye busstilbudet her.

2 responses on “Nye Flexx ruter i Sarpsborg og Fredrikstad

  1. Ingrid Dahl sier:

    Hei, vil det bli mulighet for kjøring fra Ambjørnrød/Veum til togstasjonen i Fredrikstad som korresponderer med tog som går kl.0538?? Ingen ordinær bussrute som går før timen etter…

  2. Jon Foss sier:

    Hei. Hva med vi som bor på Omberg og Hauge, blir vi omfattet av ordningen? Spesielt vi som bor på Omberg har lang vei til nærmeste buss i dag. Kan nevne at i « gamle dager» hadde vi bussstopp på Omberg.