• A A A

NSB med ny digital reiseplanlegger for hele kollektiv-Norge

28.10.2015
|
Comments off
|

ØSTFOLD ER FØRSTE FYLKE INKLUDERT I DEN NYE REISEPLANLEGGEREN

Hvert år foretas over en halv milliard kollektivreiser i Norge og nå blir det lettere å planlegge reisen fra dør til dør, fra buss til tog og trikk – over hele landet. Tidr.no er en ny nasjonal reiseplanlegger som vil gi deg en god oversikt over alle kollektivtilbud i Norge.

– Det har vært viktig for oss at tjenesten skal være til glede for hele landets kollektivreisende, uavhengig av transportmiddel. Dessuten håper vi at Tidr kan spare den enkelte reisende for mye tid i planleggingsfasen, enten om du skal på forretningsreise til Stavanger eller planlegge dagligdagse gjøremål, sier Kristin Jansson, ansvarlig for digital utvikling i NSB Persontog.

I Østfold er foreløpig ikke bestillingsruter, som Flexx, inkludert i reiseplanleggeren, men dette jobber vi med å løse.

Gradvis utrulling
Selv om www.tidr.no nå er tilgjengelig for alle landets kollektivreisende, gjenstår enda arbeid med å få alle data og ruteopplysninger på plass. – Vi har kommet langt, særlig i Østfold som på mange måter representerer kollektiv-Norge i miniformat, og i tiden fremover blir tjenesten tilgjengelig fylke for fylke frem mot 2017, forteller Jansson, som gjerne ser at brukerne sender inn tilbakemeldinger på tjenesten.

Tidr skiller seg fra andre reisesøkeverktøy ved å visuelt fremheve de beste alternativene innenfor mange kategorier som først fremme, kortest reisetid, færrest bytter og minst gange. I tillegg gir Tidr anledning til å lagre favoritter til stedene du reiser mest.

Nøkkelfakta om Tidr:

– LandsdekkeTidrnde, konkurransenøytral nettportal for rute- og trafikkinformasjon i Norge.
– Gjør det enkelt å planlegge kollektivreiser over hele landet.
– Kostnadsfritt og uten reklame.
– Gir alternative ruter ved driftsforstyrrelser.

2 responses on “NSB med ny digital reiseplanlegger for hele kollektiv-Norge

  1. Reisetiderf ra askin lørdag 1.okt? Til oslo s