• A A A

Gratis tog og buss for russ - i år også!

4.04.2016
|
Comments off
|

 

 Gikk du på fylkeskommunens aprilspøk om forbud mot russebiler? Det som ikke er noen spøk, er det faktum at også i år spanderer fylkeskommunen, NSB og flere samarbeidspartnere gratis tog og buss for russen i russetiden.

3200 Østfoldruss får gratis kollektivtransport i russetiden. Bak initiativet står Østfold kollektivtrafikk, NSB, TIMEkspressen, Trygg Trafikk og Statens vegvesen.

Hovedmålet er en mer trafikksikker russetid og samtidig skape gode kollektivvaner. Tilbudet innebærer at russen kan reise gratis på alle lokale bussruter og toglinjer fra 18. april til 18. mai. Kortet kan også brukes på TIMEkspressen innenfor Østfold.

Høyt prioritert gruppe

– Vi har som målsetting at Østfold skal være et foregangsfylke i trafikksikkerhetsarbeidet, og vi skal fortsette å jobbe med gode kollektive og trafikksikre tilbud til ungdommen i fylket. Vi håper alle kommer seg trygt gjennom russefeiringen og at vi får fornøyde ungdommer på bussen og toget, også etter russetiden, sier leder for samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune, Olav Ingebjørn Moe.

Stor verdi på gratistilbudet til russen

– Dette er en flott gave fra fylkeskommunen og samarbeidspartene til russen og med et håp om at denne russefeiringen vil gå like bra som det gjorde i fjor. Totalt deles det i år ut 3200 gratiskort hvor bussdelen alene har en verdi på over 1 million kroner. Det er laget et unikt busskort med eget design, som deles ut før russetiden til alle videregående skoler, inkludert friskolene, sier Olav Moe og Terje Andersen, henholdsvis leder av samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune, og strekningsleder på Østfoldbanen for NSB.

Gratiskortet:

– fungerer som et ordinært ungdomskort, men har et eget design.

– kan brukes på reise med Flexx. Bestillingsfristen må overholdes.

– kan brukes som et ordinært busskort etter russetiden.

– kortet fornyes på bussen, i nettbutikken eller et av våre salgssteder.

– er gyldig i perioden f.o.m. 18. april t.o.m. 18. mai.

– gir russen gratis buss og tog på alle lokale bussruter og toglinjer.

– kan også brukes på TIMEkspressen linje 3, 6 og 9.

– gjelder kun internt i Østfold.

 

Kommentarar er stengt.