• A A A

Flexx(er) vesle Andreas til barnehagen

22.09.2014
|
Comments off
|

–  Heeerlig at  Flexx-ordningen er kommet i gang igjen. Jeg trenger ikke å levere  Andreas på halvannet år i barnehagen, før ved ni – tiden. Det gjør at vi kan få en rolig start på dagen hjemme hos oss på Vesterøy.

Mamma Linda Fjermestad  forteller at hun takket være Flexx-ordningen på Hvaler ikke bruker mer enn 20 minutter før hun er tilbake etter levering i barnehagen på Hauge. Stort bedre kan det ikke bli for henne, som har en mann som må reise tidlig til jobb på Ås og som selv øvelseskjører for å få sertifikat.

Det nye tilbudet med Flexx på Hvaler innebærer fri bestilling i hele kommunen mandag, onsdag og fredag mellom kl. 09.00 og kl. 13.00 og onsdag ettermiddag mellom kl. 15.00 og kl. 18.00. Ordfører Eivind Borge uttalte i forbindelse med oppstarten av ordningen 18. august, at det nye tilbudet betyr at innbyggere og gjester, som ikke kjører bil, kan komme seg rundt på Hvaler på en enkel og rimelig måte. Det er behov for denne typen kollektivtransport på Hvaler, hevder ordføreren. Flexx på Hvaler kjøres med en minibuss, som er velegnet til å sno seg rundt i nettverket av mindre veier, som binder husklyngene på Østre og Vestre Hvaler sammen til èn kommune.

Ja, Linda og hennes familie på Vesterøy er et godt eksempel på akkurat det. For å være sikker på at vesle Andreas skal få Flexx-plass til barnehagen bestiller likegodt mamma Linda, henting for 14 dager i slengen. Hun vil så gjerne at det populære tilbudet blir utvidet til å gjelde hele uka. Det vil gi familien den ro og trygghet, som skal til for å få kabalen til å gå opp, på alle virkedagene.

Fornøyde mennesker, vil ha mer, heter det i mange sammenhenger. Så også når det gjelder Flexx-tilbudet.  Anne Margrete Eliassen bruker ofte Flexx fra Spjærkilen, men ønsker seg mer. – Ja, jeg kjører Flexx for å besøke min søster på Dybedalsåsen,  som er 96 år. Eller som tilbringertjeneste til Bekkene hvor jeg kan gå på TIMEkspressen til Fredrikstad. Er jeg heldig (og plassene ikke er opptatt) venter Flexx på meg når jeg kommer tilbake fra byen igjen. Derfra bærer det helt hjem til døra! Det hender også at jeg tar turen til butikken på  Skjærhalden, tilføyer Anne Margrete, som synes sjåføren både er grei og hjelpsom. Håper vi får beholde begge, utbryter henne og ler,  i det hun gjør seg klar til sin tiende Flexx-tur!

Flexx(ibel) kjøring på dagtid er altså et populært tilbud, men noen har også lyst til å gjøre forskjellige ting senere på dagen. Ja, litt fritids-syssler etter arbeidstida. En bruker på Asmaløy, kommer med dette innspillet:

– Ja, jeg har et ønske om en ettermiddagrute alle tre ukedagene. Det er lite bussforbindelser fra Vesterøy og i tillegg til turer  til butikken eller rådhuset på Skjærhalden på dagtid, er det jo ønske om en kinotur i ny og ne. Og da snakker vi jo kveldstid, sier Jon Erling Andersen fra Asmaløy, som altså slår et slag for kjøring om kvelden…også.

Kommentarar er stengt.