• A A A

Flexx TT avsluttes fra 1. januar 2016

28.10.2015
|
Comments off
|

Østfold fylkeskommune ble invitert av Samferdselsdepartementet i 2012 til å delta i prøveprosjektet om forbedret TT-tilbud til brukere med særlige behov. Østfold, Møre og Romsdal og Nord-Trøndelag ble tildelt midler og valgte ulik organisering av prosjektet. Siden Sarpsborg og Fredrikstad kommune har flest TT-brukere, ble disse to kommunene valgt ut i prosjektet. Vi kalte tilbudet Flexx TT, og tilbudet omfatter i dag alle TT-brukerne i Fredrikstad og Sarpsborg – totalt ca. 1100 personer.

Det ble etablert et minibusstilbud med fri bestilling. Samtidig fikk alle brukerne beholde sine ordinære TT-kort. Det ble tidlig opprettet en arbeidsgruppe bestående av Østfold kollektivtrafikk (prosjektledelse), de som jobber med TT i Fredrikstad og Sarpsborg kommune, Minibuss 24-7  og Blindeforbundet. Prøveprosjektet var opprinnelig 2-årig, men ble forlenget med 1 år, slik at vi også fikk tildelt midler i 2015.

Det er ikke avsatt midler i forslag til Statsbudsjett for 2016 til videre drift av prøveprosjektet. Det betyr at Flexx TT mest sannsynlig må innstille fra nyttår. Siste mulighet for bestilling av transport blir da 31. desember. Brukerne beholder selvsagt de ordinære TT-kortene.

 

5 responses on “Flexx TT avsluttes fra 1. januar 2016

 1. Helle Holmen sier:

  Ett så bra tilbud som Flexx TT blir det trist å miste.
  Det gjør jo at jeg kan bli med på arrangemanger uten at familien alltid må kjøre meg.
  Det gir meg frihet

 2. Thomas Karlson sier:

  Desverre ser vi at det ene som virkelig gagner folket etter det andre forsvinner. Er ikke den vanlige mannen i gata verdt noe lengre? Hva er det politikere tenker på? Mest mulig til utlandet og la nordmenn klare seg selv?

 3. Hans Ek sier:

  jeg ser med engstelse på at FLEXX TT skal opphøre fra nyttår. Da antar jeg at tilbudet for bestillingsbuss der ordinære bussrutene ble kuttet ut forsvinner. D.Et kan ike Østfold kollektiv gjøre uten videre. Jeg forlangercat busstilbudet i grisgrendte strøk gjenopptas / opprettholdes. Det var dessverrec slik at flere bussruter ute i distriktene ble konvertert til FLEXX bestillingstilbud.. Da må ordinære bussruter gjeninnføres !

  Jeg er også lei meg for at FLEXX «Hjem for en 50 lapp » for ungdom forsvinner. Likeså » Ut for en 50 lapp » for pensjonister.
  Jeg ber om kommentar fra Østfold Kollektiv på denne saken !

  • Solfrid sier:

   Hei Hans. Her blander du kortene. Det er kun Flexx TT som skal avsluttes. Alle andre Flexx-tilbud fortsetter som før, også Flexx natt for ungdommen. Vi starter en rekke nye Flexx-tilbud fra 4. januar, så det er overhodet ikke noen planer om å redusere Flexx. Hilsen Solfrid

 4. Terje Depui sier:

  Hvilke tilbud er det snakk om når det gjelder flere nye Flexx tilbud i fylket ?.Håper ikke de nye tilbudene går utover de kommunene i fylket som har Flexx i dag spesiellt tenker jeg på distriktene .